20 Madde İle Bir Günde Bir İş Nasıl Kurulur?

20 Madde İle Bir Günde Bir İş Nasıl Kurulur?
Sınırlı bir bütçeyle ve kısa sürede dönüş sağlamak kaydıyla bir işe başlayabilir, sabah uyandığınız vakit ile gece uyuma vaktiniz arasında geçen sürede bir iş sahibi olabilirsiniz. Bunu yapmak için sadece bir kaynağa, araç listesine ve yapacağınız işe tam bir odaklanma gereklidir.
Birkaç şey bir işi başlatmanızı ve hızlı bir biçimde ölçeklendirmenizi sağlayacaktır. Bu etkenlerin ize yardımcı olabilmesi için kurmak istediğiniz iş türünü bilmeniz ve aradığınız hedef pazarla ilgili temel bilgilere sahip olmanız gereklidir.
Yeni bir işe başlamaya hazırsanız bu listedeki önerilerden yardım alabilirsiniz.
Bir Fikirle Gelin
Bazı işkollarındaki hizmetleri sunabilmeniz için gerekli becerilere sahip olup olmadığınızı belirlemek adına, müşteri veya yatırımcılarınızın sizin geçmişinizi gözden geçirdiğini düşünün. Daha sonra bir eşleşme yapın ve arka planınıza ilaveten işletmenizin belirli bir ihtiyaca hizmet etmesini sağlamaya yönelin.
Kapsamlı Bir Araştırma Yapın
Yeni bir iş kurmanın en önemli hususlarından biri de, Pazar araştırmasıdır. İş yapacağınız sektördeki farklı firmaları araştırarak kendinizi onlardan ayıran seçenekler üretin.
Bir İşletme Adı Seçin
Başka bir işletme ile benzerlik göstermeyen ve akılda kalıcı olacak bir ad seçin
Hedef Kitlenizi Belirleyin
Ürününüzü her nerede pazarlayacak olursanız olun, hedef kitlenizi belirlemeniz önemlidir.
Bir Yere Karar Verin
En önemli husus, ekonominize uygun bir yer edinmeniz olmalıdır. Bunun için yerel bazda bulunan çalışma alanlarını araştırın ve ihtiyacınız olan iletişim bilgilerini noksansız bir şekilde belirleyin
Bir Ad Satın Alın
Ticari faaliyetlerde alan adı oldukça önemlidir. Seçim yaptıktan sonra süre dolmadan alanınızı satın alın ve süreleri doldukça yenileyin.
Web Hosting Alın
En iyi web hosting sağlayıcıları ile alışveriş yapmanız, alan adı alımından sonraki adımlardan biri olmalıdır. Tüm bunların dışında,
- Bir web sitesi oluşturun
- Telefon servisini kurun
- Müşteri veritabanı oluşturun
- Sosyal medya varlığı oluşturun
- Uygun lisanslar için başvuru yapın
- Banka hesabı açın
- Muhasebe yazılımlarına yatırım yapın
- Pazarlama planlarınızı oluşturun
- İş planı oluşturun
- Ürünlerinizi koruyun
- Bir logoya sahip olun
- Sigorta ihtiyaçlarınızı belirleyin
- Yardıma ihtiyaç duyup duymadığınızı belirleyin